30 August 2020

How to Transition Your Outfits from Summer to Autumn

Postaus sisältää mainoslinkkejä (affiliate) // This post contains ad links (affiliate)

Syksy on syyskuun myötä jo ihan oven takana, ja nyt eletään varmaan oikeasti niitä tämän vuoden viimeisiä kesähetkiä ja lämpimämpiä päiviä. Vaikka kesä, aurinko ja lämpö ihanaa onkin, niin ei mulla kuitenkaan ole mitään syksynkään tuloa vastaan. Syksyssä on vaan se ihan oma kotoisa tunnelmansa, mistä tykkään hurjasti! Tämä kesästä syksyyn siirtyminen on usein tosin pukeutumisen kannalta vähän hankalaa aikaa, mutta kokosin tähän postaukseen omat parhaat vinkkini nimenomaan tähän ajanjaksoon kun ei oikein tiedä onko sitä kesää vielä jäljellä vai joko se syksy on saapunut. 

September and thus autumn are just around the corner, and I dare to say that we're probably living those last summer moments and warmer days of this year. Although summer, sun, and warm temperatures are amazing, I don't have anything against the arrival of autumn either. Autumn just has its own special cosy atmosphere, which I really like! However, this transitional time when moving from summer to autumn can be a little bit tricky when it comes to outfits, but that's why I put together this post to share my best tips for this season of transitional fashion when you don't quite know whether it's still summer or if autumn has arrived already. 

Transitional style tips - Vinkit syyspukeutumiseen

Syksyiset materiaalit // Autumn materials

Ota pikku hiljaa pukeutumiseen mukaan syksyisempiä materiaaleja. Esimerkiksi nahka ja neulosmateriaalit toimii loistavasti yhdistettynä johonkin kesäisempäänkin! Nahkatakin ja kesämekon kombo on pettämätön klassikko, mutta myös nahkashortsit (kuten mulla tässä aiemmassa postauksessa), neulehame, tai neule/villapaita kesämekon tai hameen kanssa on varma valinta kun siirrytään kesästä syksyyn. 

Start incorporating more autumnal materials into your outfits. For example leather and knitted materials work amazingly together with something that's more summery! A leather jacket + summer dress combo is a classic that never fails, but also leather shorts (like I'm wearing in this post), a knitted skirt, or a jumper together with a summer dress or a skirt are foolproof looks when moving from summer into autumn. 

Kerrokset / layers

Nyt eletään juuri sitä aikaa, kun pitää pikku hiljaa alkaa miettiä kerrosten lisäämistä pukeutumiseen. Aamut on oikeasti jo aika kylmiä, päivällä tuntuu että läkähtyy, ja sitten taas illalla viilenee. Sen takia kevyet kerrokset on must, ja neuletakit, bleiserit tai muut kevyemmät takit on parhaita tähän aikaan vuodesta. Niitä voi sitten pukea, riisua ja kerrostaa sen mukaan, mikä oma fiilis ja lämpötila milloinkin on. 

Now it's definitely the season when you need to start thinking about adding more layers into your outfits. Mornings really are quite chilly already, then it gets super warm during the day, and evenings are colder again. That's why layers are a must, and cardigans, blazers and other lighter jackets are just made for this time of the year. You can put them on and remove depending on how you feel and what's the temperature like at any one point. 

Tips for transitional dressing - Alkusyksyn pukeutumisvinkit

Ilo irti hameista ja mekoista // Make the most of dresses and skirts

Nyt on aika käyttää kaikkia lempparikesämekkoja ja -hameita vielä kun niiden kanssa tarkenee! Varsinkin jos ne tosiaan vielä kerrostaa kevyen takin tai bleiserin kanssa. Se aiemmin mainitsemani kesämekko + nahkatakki -look on ihan täydellinen tähän sesonkiin, mutta esimerkiksi vihreä maihinnousutakki yhdessä valkoisen kesämekon kanssa näyttää myös ihan super hyvältä. Ja hei, bleiserillähän nyt ei voi koskaan mennä pieleen jos multa kysytään! 😉 Bleiserit näyttää super kivalta varsinkin rentojen ja liehuvien mekkojen kanssa, ja tuo niihin alkusyksyyn sopivaa ryhtiä ja skarppiutta. 

It's time for you to make the most of wearing all your favourite summer dresses and skirts now that you still can! Especially if you layer them with a jacket or a blazer. The before mentioned summer dress + leather jacket look is just perfect for this season, but e.g. a green army jacket paired with a white summer dress also looks amazing. And hey, one just simply can't go wrong with a blazer if you ask me! 😉 Blazers look really nice especially when worn with more casual and relaxed, flowy dresses, as they bring an element of sharpness and smartness to them that's just perfect for these early autumn days. 

How to transition from summer to autumn, fashion - Kuinka pukeutua alkusyksyllä

KappAhl dress (PR sample, old, similar) // H&M blazer (old, similar) // ECCO shoes (PR sample, old, similar)

Shop the Look
Summer to autumn transitional style tips - Helpot vinkit alkusyksyn muotiin

Syksyiset värit // Autumn colours

Syksyisempien materiaalien lisäksi syksyisemmät värit on helppo tapa viedä pukeutuminen kesä-moodista pikku hiljaa kohti syksyä. Sinapinkeltainen, viininpunainen, metsänvihreä ja muut tummemmat murretut sävyt on syyspaletin vakkareita kesän hempeiden pastellien jälkeen. Itse myös huomaan että alan muutenkin hapuilemaan enemmän tummempien värien suuntaan näin syksyyn kohti mentäessä, ja esimerkiksi mustat farkut on jo kaivettu käyttöön kesätauon jälkeen. 

Alongside autumnal materials, more autumnal colours are also a really easy way to transition your outfits from full on summer mood slowly towards autumn. Mustard yellow, burgundy, forrest green and other darker muted tones are autumn palette go-to colours after the lighter pastel hues of the summer. Personally I also tend to gravitate more towards darker colours in general now that we're moving closer to autumn, and I've already taken out my black jeans for example after giving them a little break over the summer. 

What to wear in autumn - Miten pukeutua alkusyksyllä
Photography by Aada K., editing by Pinja K.

Asusteet // Accessories

Tästä kun lämpötilat vielä pikkuisen viilenee ja syksy saapuu ihan oikeasti, niin silloin on pukeutumisenkin tietysti muututtava mukana jotta pysytään lämpiminä. Kukaan tai mikään ei kuitenkaan estä pitämästä kesästä vielä pidemmän aikaa kiinni asusteiden avulla! Esimerkiksi punottu korikassi näyttäisi varmasti ihan yhtä kivalta yhdistettynä neuleen ja farkkujen kanssa, kuin mitä se näyttää jonkun ihanan kesämekonkin parina. Tai vaikkapa kesäinen simpukkakoru voi toimia muistutuksena ihanista kesähetkistä niinä päivinä kun ulkona tulee vettä ja kevyet kesävaatteet tuntuu lähinnä kaukaiselta muistolta. 

When the temperatures drop even further and autumn really arrives in its full glory, that's when we obviously need to ensure that our outfits change accordingly to keep us warm and cosy. However, nobody says that you can't still hold on to summer for a little while longer with the accessories you're wearing! A woven basket bag, for instance, would surely look equally good with a jumper and jeans as it does with a cute little summer dress. Or a summery seashell necklace can be used as a little reminder of all the lovely summer moments when it's pouring outside and light and breezy summer clothes feel more like a distant memory. 

SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig