13 September 2020

4 Knitwear Trends for Autumn

Postaus sisältää mainsolinkkejä (affiliate) // This post contains ad links (affiliate)

Jos multa kysytään, niin syysmuodissa ja -pukeutumisessa kaikkein parasta on kaikki ihanat pehmeät ja lämpöiset neuleet ja villapaidat. Oon niiden suhteen vähän 'kaikki menee' -tyyppiä: poolokaulukset, v-aukot, paksut, ohuet, pitkät, lyhyet... you get the point. Näillä Suomen leveyspiireillä fakta vaan on se , että neuleita tarvitsee aina. Tänä syksynä oon kuitenkin huomannut, että neulerintamalla nousee esiin neljä ihan erityistä trendiä. 

If you ask me, the best thing about autumn fashion is all the lovely, soft and warm knits and jumpers. When it comes to knitwear, I'm pretty much 'anything goes': turtlenecks, v-necks, thick knits, thin knits, long, short... you get the point. And the fact is, that living in the Nordics means that you always need knitwear. However, this season I'm noticing that there are four particular trends rising to the front when talking about knitwear. 

Autumn knitwear trends - Syksyn neuletrendit

Paksut ribbineuleet // Chunky ribbed knitwear

Paksua ribbineulosta olevat neuleet, neuletakit ja villapaidat on yksi kauden isoimmista neuletrendeistä. Ribbineulos on sellainen materiaali, joka tulee muotiin ja menee muodista aina tasaisin väliajoin. Kesäkautena ribbimateriaaleja näkyi paljon esimerkiksi topeissa ja mekoissa, ja ribbineulos siirtyy luonnollisesti syksyn ja talven trendeihin, paksummissa materiaaleissa vain. 

Knits, cardigans and jumpers made from thick ribbed materials are one of the biggest knitwear trends of the season. Ribbing tends to be a trend that comes to and goes out of fashion in cycles. Last summer we saw a lot of ribbed materials in tops and dresses, and it transitions naturally into autumn and winter trends with thicker materials. 

Shop chunky ribbed knitwear

Knitwear trends for autumn, fashion inspiration - Syksyn neulemuoti, inspiraatio, bloggaaja

Neuletakit / Cardigans

Neuletakit kuuluu myös trendeihin, jotka siirtyvät kesäkaudelta syksyyn. Loppukeväästä ja kesän aikana kunnon ysärityyliset ohuet ja lyhyet neuletakit oli se juttu, mutta nyt kelien viiletessä neuletakkienkin kohdalla materiaalivalinnat on paksumpia ja neuletakkien helmat pidempiä. Neuletakit oli monta vuotta aika 'no-no', mutta tämän nykyisen ysäribuumin myötä ne on jälleen super trendikkäitä. 

Cardigans are also a trend that continue from summer to autumn and further into winter. The 90s style thin and short cardigans were super trendy towards the late spring and during the summer months, but now that it is getting colder the materials are becoming thicker and hemlines longer. Cardigans were quite a 'no-no' for multiple years, but thanks to this huge 90s boom, they are super trendy again. 

Shop cardigans

Autumn knitwear fashion - Syksyn neulemuoti, asuinspiraatio, muotiblogi

Neuleliivit / Knitted vests

Tiedättekö ne sellaiset kunnon pappaliivit? No, nyt kannattaa todellakin käydä siellä papan tai isän tai enon tai kenen vain vaatekaapilla varkaissa, neuleliivit on nimittäin ehkä koko syksyn 2020 isoin neuletrendi. Yksi neuleliivien parhaita puolia on niiden kerrostamismahdollisuudet, niitä voi nimittäin yhdistellä helposti paitojen päälle, takkien alle tai pitää vaikka T-paitamaisesti yksinään. Vielä tässä vaiheessa suurin osa näkemistäni neuleliiveistä on olleet nimenomaan paksumpaa materiaalia, mutta uskon että todella pian alkaa näkyä myös ohuempia, esimerkiksi kasmirista tehtyjä neuleliivejä. 

You know the grandad type vests? Well, now's the time to raid your granddad's, dad's, uncle's or whoever's closet, as knitted vests are probably the biggest knitwear trend of autumn 2020. One of the best things about knitted vests is how easy they are to layer, you can wear them on top of shirts and blouses, underneath jackets or wear on their own like you would a T-shirt. At least so far the majority of knitted vests I've seen have been of thicker materials, however I'm quite certain that soon we'll also see thinner vests made from cashmere for instance. 

Shop knitted vests

Autumn knitwear fashion, style blogger outfit inspiration - Syksyn neulemuoti, asuinspiraatio, bloggaaja
Above photography by Aada K., editing by Pinja K.

H&M cardigan (here) // Monki top (here) // &Other Stories skirt (similar) // ECCO shoes (PR sample, similar)

Shop the Look

Knitwear trends for autumn - Syksyn trendit, neuleet, muoti, tyyli, bloggaaja

Neule yhden olan yli // Knitwear over one shoulder

Viimeisenä vielä ehkä pikemminkin neuleiden stailaamiseen liittyvä trendi, eli neuleen pukeminen rennosti yhden olan yli. Hieman yllättävä, mutta super kiva tapa tuoda asuun vähän vaihtelua ja vanhoihin totuttuihin pukemistapoihin jotain uutta. Mulla myös itsellä tulee siitä perinteisemmästä neule olkapäillä -lookista vaan viittamaiset Harry Potter -vibat (älkää tosin käsittäkö väärin, rakastan Harry Potteria, t. PotterGirl-96), mutta kun neule on solmittu kainalon alta ja vain yhden olan yli niin fiilis on nimenomaan trendikäs. Ja tällä tavalla neule kulkee hauskasti ja tyylikkäästi mukana, ja sitä voi pukea päälle ja riisua aina tarpeen mukaan. 

And lastly what's probably more a knitwear styling related trend: wearing a knit casually over one shoulder. A bit surprising but a super nice way to bring some variety to an outfit and a fresh take on old ways to wear a familiar garment. Personally I get a little bit of Harry Potter cape vibes if I wear a knit in a 'normal' way over my shoulders (don't get me wrong though, I do love Harry Potter, regards from PotterGirl-96), but when the knit is tied under one arm and over one shoulder only I feel trendy rather than like a wizard. This is also a fun and cool way to carry your knit with you, and you can put it on and take it off easily when needed. 

Find Me:

SHARE:

2 comments

 1. I love knitwear especially cardigans due to their texture how soft it can be.
  I'm looking forward for winter so I can wear my cardigans again.

  Michelle| www.brokebutflawless.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Completely agree with you! And they're super versatile too because you can layer them with other pieces 😊 xx

   Delete

Blogger Template Created by pipdig