5 March 2022

8 Simple Things that Help Calm My Mind

Postaus sisältää mainoslinkkejä* // This post contains ad links*

Tällä hetkellä varmasti monen meistä mielessä päällimäisenä on huoli, suru ja ahdistuneisuus. Totta kai aina, mutta ihan erityisesti tällaisina aikoina on mielestäni todella tärkeää huolehtia myös omasta jaksamisesta. Kuten Instagram-postauskin totesi: huolissaan on hyvä olla, mutta ei lamaantua. On myös hyvä pitää mielessä, että jokainen käsittelee negatiivisia uutisia ja ahdistusta omalla tavallaan, ja kaikki tunteet ovat sallittuja - niin itsellään kuin muillakin. Tähän postaukseen kokosin listan pieniä asioita, jotka auttavat itseäni rauhoittumaan ja rauhoittamaan mielen sekä niinä aikoina kun maailma on todellisessa negatiivisessa myllerryksessä että ihan tavallisessa arjessakin silloin kun ajatukset laukkaavat vähän liian kovaa. 


I bet many of us are currently going through the feelings of worry, sorrow and anxiety. Of course always, but especially in these kind of circumstances it is extremely important to remember to take care of yourself too. It's also important to keep in mind, that everyone handles the news in their own way and all feelings are valid - both your own and other people's. In this post I'm sharing a few things that help me to quiet my mind during the times when the world is in turmoil, as well as just in the everyday life when my thoughts are going around and around in an accelerating pace. 

Kuinka rauhoittaa ajatukset // How to calm the mind

Monica Vinader necklace (here*, gifted, 20% off with code MVINSIDER20-C800)

8 pientä asiaa, jotka rauhoittavat mieltä

Itseruskettavan levittäminen

Kuulostaa ehkä oudolta, mutta itseruskettavan levittäminen on mindfulnessia parhaimmillaan. Siinä kun keskittyy huolelliseen ja tarkkaan levittämiseen mahdollisimman tasaisen lopputuloksen saamiseksi, niin ajatuksiin ei mahdu juuri mitään muuta. 

Perusteellinen ihonhoitorutiini

Samaan sarjaan itseruskettavan levittämisen kanssa menee kunnon koti spa -hetki ja perusteellinen lempituotteilla läträäminen. Ihon puhdistaminen ja kuoriminen, kasvonaamio, hoitonesteet, seerumit, öljyt ja voiteet ja gua sha tai jaderulla -hieronta on hyviä tapoja keskittää ajatukset ihoon.

Rauhallinen musiikki

Viime aikoina olen kiinnittänyt erityistä huomiota siihen, minkälaista musiikkia kuuntelen päivän aikana. Jossain vaiheessa nimittäin huomasin, että esimerkiksi radioiden soittolistat ja muut tunnetut ja menevät biisit jäivät helposti soimaan päähän ja saattoivat tehdä olon levottomaksi vielä illallakin. Nykyään siis rauhallisempi musiikki mielellään ilman sanoitusta on mulle kaikkein parasta kuunneltavaa. 

8 little things that calm the mind

Applying self tanner

It might sound weird, but applying self tanner really is mindfulness at its best. When you concentrate on careful and even application, you really aren't thinking about much else. 

A thorough skincare routine

Falling to the same category with the self tanner application, a proper home spa moment with all of my favourite products is another great little 'me moment'. Cleansing and exfoliating, face mask, essences, serums, oils, moisturizers and a gua sha or a jade roller massage on top help to direct the mind into your skin. 

Calm music

Lately I've been paying more attention to the kind of music I'm listening to during the day. There was a point when I noticed that e.g. the usual radio station playlists and other more popular and upbeat songs easily got stuck playing in my head and could make me feel uneasy at night. So now it's softer tunes and preferably without vocals for me. 

Vinkit mielen rauhoittamiseen // Tips on calming the mind

Iltatee + tuoksukynttilä

Yksi mun suosikkihetkiä iltarutiinissa on tuoksukynttilän polttaminen ja iltateen juominen samalla kun ruuudulla pyörii joku hyvä sarja. Tuoksukynttilöiden lemppareita löytyy esimerkiksi &Other Storiesilta*, teekupissa puolestaan on useimmiten jotakin mausteista Pukkaa* tai YogiTeatä*, ja tän hetken sarjasuosikkeja on Masterchef Suomi, Inventing Anna ja Secret Song Suomi (Laulu rakkaudelle). 

Journalling

Journalling, eli suomalaisittain kai päiväkirjan kirjoittaminen, on tullut taas osaksi mun iltarutiineja. Mielestäni journalling kuitenkin hieman eroaa perinteisestä päiväkirjan kirjoittamisesta ja sen takia journalling tuntuu sanana jotenkin kuvaavammalta. Välillä kirjoitan ihan vapaasti mitä mieleen tulee ja siirrän ajatuksia päästä paperille jolloin ne eivät ole häiritsemässä nukahtamista, ja välillä puolestaan käytän valmiita kysymyksiä ohjailemaan kirjoittamista. Hyviä kysymyksiä ja ohjauksia löytyy esimerkiksi Pinterestistä hakemalla 'journalling prompts' tai 'nighttime journalling prompts'. Jos taas haluaa johonkin tiettyyn aihealueeseen liittyviä kysymyksiä, niin hakusanaksi kannattaa laittaa 'journalling prompts for...'. Instagram on muuten myös hyvä lähde kysymysten löytämiseen ja erilaisia journalling appeja löytyy myös! Itse tosin tykkään kirjoittaa mielummin käsin, mutta jos puhelin ja äpit on enemmän sun juttu niin kannattaa kokeilla. 

Nighttime tea + scented candle

One of my favourite parts in my evening routine is lighting a scented candle and sipping on my evening tea while watching something on the screen. &Other Stories* has some of my favourite scented candles, in my tea cup I love something spicy from Pukka* or YogiTea*, and the TV series I'm currently really liking are e.g. Masterchef and Inventing Anna.

Journalling

I've taken up journalling into my daily evening routine again. Sometimes I write freely what comes to mind, basically transferring my thoughts from my head onto the paper so they're not disturbing me at night and preventing me from falling asleep. And other times I use journalling prompts to direct my writing. You can find some really good prompts on Pinterest by searching e.g. 'journalling prompts' or 'nighttime journaling prompts'. And if you want prompts surrounding a certain topic, try searching 'journaling prompts for ...'. Instagram is another good place to find journaling prompts from, and there are even multiple different apps you can try too! Personally I prefer writing by hand, but if a phone and apps are more of your thing then definitely do give it a try.

Kuinka rauhoittaa ajatukset // How to calm the mind

Rauhallinen aamukahvi & aamupala

Tää on sellainen, mistä en tingi ellei ole ihan pakko. Kun saan aloittaa päivän rauhassa ilman kiirettä, juoda kahvin omaan tahtiin ja syödä hyvän aamupalan, on päivän aikana paljon helpompi kohdata vastaan tulevat asiat rauhallisesti, verrattuna siihen jos päivä alkaisi järkyttävässä kiireessä ja sähellyksessä. Mielummin herään aiemmin ja annan itselleni rauhallisen aamuhetken, kuin torkutan viimeiseen asti ja hyppään suoraan sängystä työn touhuun. 

Lyhyt kävelylenkki keskellä päivää

Jos aikataulu (ja sää) vain suinkin sallii, niin itselleni ainakin tekee todella hyvää tehdä lyhyt kävelylenkki kesken päivän ja käydä haukkaamassa vähän raitista ilmaa. Mieli ja silmät saa vähän lepoa ja virkistystä, ja usein pienen happihyppelyn jälkeen ajatus kulkee paremmin ja positiivisemmin.

Lukeminen

Olen taas pitkästä aikaa kunnostautunut lukemisen kanssa, ja kirjaan tai lehteen tarttumisesta on tullut osa illan rauhoitumista ennen nukkumaanmenoa. Ja huomaan kyllä välittömästi eron sekä unen määrässä että laadussa jos olen lukemisen sijaan selannutkin vaikka somea illalla viimeiseen asti ennen pään painamista tyynyyn. 

Morning coffee and breakfast without rush

This is something I do not sacrifice, unless I really really have to. When I get to start my day without rush, drink my coffee at my own pace and eat a good breakfast it is so much easier for me to face the day and whatever it throws my way. I much rather wake up early and take my quiet morning moment than snooze until the very last second and jump straight from bed to work mode.  

Short walk during the day

If only my schedule (and the weather) allows, it does so good for me to take a short walk during the day and get some fresh air. The mind and eyes get a little break, and often I feel like I'm thinking more clearly and positively after putting my nose outside for a little bit. 

Reading

I've rally managed to do more nighttime reading again this year and picking up a book or a magazine before bedtime has almost become a habit by now. And I definitely do see the difference it makes both for the quantity and quality of my sleep if I've been scrolling social media instead of turning the pages as the last thing before I lay my head on the pillow. 

Find Me:

SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig