24 April 2023

4 vinkkiä trenssin ostamiseen

 Postaus sisältää mainoslinkkejä*

Trenssi on ihan ehdottomasti yksi mun suosikkitakeista. Erilaisia trenssejä tuleekin käytettyä kevät- ja syysaikaan melkein päivittäin. Ja melko usein kesälläkin jos totta puhutaan, Suomen kesä kun on tunnetusti arvaamaton. Trenssi on ajaton, klassinen ja aina tyylikäs takkivalinta, joka sopii asuun kuin asuun. Olipa suuntana sitten toimisto, illallinen tai esimerkiksi kuntosali tai pilates studio, niin trenssiin voi aina luottaa. Trenssejäkin on kuitenkin vaikka kuinka monia erilaisia, ja trenssiostoksilla kannattaa pitää mielessä ja kysyä itseltään muutama asia. 

Parhaat vinkit trenssin ostamiseen

Näin löydät sopivan trenssin 

Malli ja istuvuus

Ensimmäisenä on hyvä miettiä, minkälainen malli miellyttää omaa silmää eniten ja ennen kaikkea minkälaiselle trenssille omassa kaapissa olisi kaikkein eniten käyttöä. Pidätkö enemmän rennosta ja ylisuuresta lookista, vai onko klassisempi, militääri-henkinen ja tyköistuva trenssi enemmän oma juttu? Entä minkä pituinen trenssi toimisi omassa vaatekaapissa ja osana omaa tyyliä parhaiten? Trenssitakkeja on ihan kaiken pituisia, eli mieti haluatko maximittaisen nilkkapituisen trenssin, pohkeeseen ulottuvan midi-pituuden, polvi- tai reisipituisen tai kenties kunnolla vajaamittaisen tai lantiopituisen trenssin. 

Materiaali

Pituuden ja istuvuuden lisäksi on tärkeää miettiä myös trenssin materiaali. Ohuempi materiaali hulmuaa kauniisti, kun taas jykevämpi kangas näyttää ryhdikkäältä. Entä pitääkö trenssin olla sateenkestävä? Myös nahkainen trenssitakki näyttää todella tyylikkäältä. Mutta jos tiedät jo valmiiksi, että nahkaiset vaatekappaleet jäävät yleensä vain kaapin perälle pölyttymään, niin silloin kannattaa jättää myös nahkatrenssi mielummin kauppaan vaikka se näyttäisi kuinka hyvältä. Valitse sen sijaan mielummin jokin toinen materiaali, joka palvelee omassa käytössä paremmin. 

Näin löydät sopivan trenssitakin

Yksityiskohdat

Erilaisilla yksityiskohdilla on loppujen lopuksi suurempi merkitys trenssin kokonaisulkonäölle kuin ehkä aluksi tulee ajatelleeksikaan. Esimerkiksi nappien tai tikkausten väri kannattaa miettiä tarkkaan. Joissain trensseissä vyö kiinnitetään soljella, kun taas toisissa ei ole solkea ja vyö solmitaan rennosti vyötärölle. 

Väri

Ja viimeisenä, mutta ei todellakaan vähäisempänä: trenssin väri. Tämä on itse asiassa mielestäni ehkä se kaikkein tärkein kriteeri trenssiostoksilla. Väreistäkin on eri sävyjä, ja yhden brändin beige trenssi voi olla, ja usein onkin, aivan eri värinen kuin jonkin toisen brändin beige trenssi. Varsinaisen värin lisäksi onkin siis tärkeää miettiä myös sävyä. Esimerkiksi juuri beige voi olla kylmä beige tai lämmin beige, ja ne näyttävät erilaisilta päälle puettuna vasten kasvojen ihoa ja hiuksia. Kaikkein klassisin trenssin väri on kenties nimenomaan beige, mutta se ei suinkaan ole se ainoa oikea vaihtoehto. Musta, tummanvihreä ja tummansininen ovat nekin klassikkoja, kun taas esimerkiksi kirkkaanpunainen on rohkeampi valinta. 


SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig