5 June 2023

3 x ihana uusi helsinkiläinen asustebrändi

Postaus sisältää mainoslinkkejä*

Suomalainen muotiosaaminen ja -teollisuus on tällä hetkellä melkoisessa myllerryksessä. Samaan aikaan kun vanhoja brändejä ja liikkeitä lopettaa (heippa Arela ja Della Marga), niin uusia brändejä ilmestyy markkinoille melkeinpä samaa tahtia. Erityisesti asusteet, kuten korut, kengät ja laukut, osataan meillä Suomessa hyvin. 

suomalainen muoti

K-Citymarket Mywear paita (samankaltainen sininen kauluspaita*) // Gina Tricot housut (samankaltaiset kiiltävät vaaleat housut*) // KUOKSA ruusu // Pertti Palmroth kengät (samankaltaiset mustat korkokengät*) 

3 uutta ihanaa kotimaista asustemerkkiä

KUOKSA

Kaikkein uusin tulokas omassa "asustetutkassani" on upea KUOKSA. Kaulaan tai esimerkiksi bleiserin rintamukseen kiinnitettävät näyttävät kolmiuloitteiset ruusut trendaa tällä hetkellä isosti. Ja nimenomaan näitä super ihania ja trendikkäitä asusteita löytyy suomalaisen KUOKSAn valikoimasta. KUOKSA on upea uusi yhden naisen yritys, jonka ruusut valmistetaan käsityönä Helsingissä, ja itse odotan jo innolla mitä kaikkea muuta KUOKSAn valikoimassa tullaan näkemään. Brändin verkkosivut ja Instagram lupailevat ainakin lisää brändin perustaja Millan käsitöitä ja kuratoituja second hand -löytöjä.

kotimainen muoti
kuoksa ruusu

Edly Helsinki

Edly Helsinki puolestaan edustaa suomalaista kenkädesign-osaamista. Ja jos ihan tarkkoja ollaan, niin sisäkenkäosaamista. Tämäkin brändi pyörii yhden naisen yrityksenä, jonka taustalla on brändin perustajan Katjan omakohtainen kokemus ja tarve kauniille, tyylikkäille, eleganteille mutta mukaville sisäkengille. Edlyn kengät suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan Espanjassa Elchen kylässä. Espanja on tunnettu nimenomaan hyvästä kenkäteollisuudestaan, ja kenkien korkean laadun tosiaan huomaa ja tuntee käytössä. Itse olen käyttänyt Edlyn kauniita mustia Engla-sisäkenkiä esimerkiksi synttäribrunssilla ja valmistujaisjuhlissa, eli juuri niissä tilaisuuksissa joissa ulkokengät jätetään eteiseen. Kengät ovat klassisen ajattomia ja tyylikkäitä, mutta eivät kuitenkaan tylsiä tai tavanomaisia. Edlyn missiona ja tavoitteena onkin valmistaa tyylikkäitä mutta mukavia kenkiä, jotka myös kestävät sesongista toiseen. 

suomalaiset muotibrändit

Marea Seize

Marea Seize on niinikään helsinkiläinen yhden naisen yritys, joka valmistaa aivan upeita hopean- ja kullanvärisiä koruja. Brändin veistokselliset korut ovat todellisia katseenvangitsijoita, ja itse olen ihan erityisen ihastunut brändin sormuksiin. Marea Seizen korut suunnitellaan ja valmistetaan perustajan Ainon toimesta käsityönä brändin omalla studiolla Helsingissä. Korut ovat 'made-to-order', eli niitä valmistetaan ainoastaan tilausten ja kysynnän mukaan, jolloin ylijäämää ei pääse syntymään. Vastuullinen tuotanto on muutenkin Marea Seizen ytimessä, sillä korut valmistetaan kierrätetystä hopeasta ja kaikki materiaali käytetään uudelleen. 

Vielä ehdit varata henkilökohtaisen tyylikonsultoinnin kesälle - lue lisää ja varaa omasi!
Tilaa Tyylikirje ja saat lahjaksi 8 helppoa askelta tyylikkääseen pukeutumiseen -oppaan.

SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig