20 August 2023

Muotiopas Roomaan

Postaus sisältää mainoslinkkejä*

Heinäkuun Italian reissu koostui kahdesta hyvin erilaisesta osasta: ensin vietettiin muutama päivä Toscanassa, ja sieltä ajettiin Rooman vilskeeseen viettämään loman kolme viimeistä päivää. Rooma ei ole Italian kaupungeista se perinteisin muotikohde, vaan se titteli menee ehdottomasti Milanolle, joka edelleen odottelee travel bucket listilläni. Roomastakin kuitenkin löytyy muotifanille paljon nähtävää, ja ihan vain jo paikallisten upeiden italialaisten tyylien ihailu toimii hyvänä aktiviteettina. Gelato, kahvi tai lasi proseccoa käteen jollakin ihanalla terassilla ja people watching -sessio käyntiin niin voi saada vaikka kuinka paljon tyyli-inspiraatiota. 

Rooma vinkit

Lyhyt matkaopas Roomaan muodista innostuvalle

Designer & luksus

Via dei Condotti

Via dei Condotti on designer- ja luksusbrändien ostoskatu lähellä Rooman Espanjalaisia portaita. Via dei Condottin varrelta löytyvät kaikki merkittävimmät designer-brändit, kuten Celine, Louis Vuitton, Tiffany, Hermés, Gucci ja Prada. 

Bottega Veneta

Via dei Condottin liikkeistä nostan vielä erikseen Bottega Venetan liikkeen. Matkustaessa on aina kiva käydä sellaisten brändien liikkeissä joita ei ole Suomessa (tähän tosin ei paljoa vaadita) tai joka on nimenomaan kohdemaasta peräisin. Bottega Veneta on italialainen brändi, ja koska sen estetiikka miellyttää omaa silmääni muutenkin, oli Bottegan liike Roomassa must see. Bottega Venetan liike sijaitsee sekin Via dei Condottilla, ja liike itsessään on kuin upea näyttelytila mielenkiintoisine yksityiskohtineen. Kannattaa siis pistäytyä ihan jo vain arkkitehtuurin ja sisustuksenkin takia. Ja ilmastoitu myymälä muuten tuntui aika todella hyvältä keskellä Rooma-kierrosta 35 asteen helteessä. 

Rooma matkaopas

Zara housut (samantyyliset pellavahousut*) // Voglia huivi toppina (samantyylinen silkkihuivi*) // Cellbes paita (samantyylinen pellavapaita*) // H&M ballerinat* // Ray-Ban aurinkolasit* // Chanel laukku

Second hand

Lesley Luxury Vintage

Rooman second hand putiikkien parhaimmistoa on ehdottomasti Lesley Luxury Vintage, jolta löytyy myös oma verkkokauppa. Liikkeitä on Roomassa kaksi, ja vaikka niiden ulkonäkö ja esillepanot eivät suoraan sanottuna pärjää skandinaavisille vastaaville second hand -putiikeille, niin valikoima on mieletön! Upeita laukkuja, kenkiä, koruja ja muita asusteita ja hieman ehkä skandinaavisiin designer second hand -liikkeisiin poiketen myös paljon vaatteita kuten Chanelin jakkuja. Psst! Kurkkaa myös Lesley Luxury Vintage -video TikTokissa

Humana

Humana second hand oli mulle entuudestaan tuttu Tukholmasta, mutta en ollenkaan tiennyt että Humana löytyy myös Italiasta. Satuttiin kävelemään ohi eräänä aamuna aamupalalle mennessä, ja päätettiin poiketa sisälle. Rooman Humana on hyvin samankaltainen kuin Tukholmassakin ja muistuttaa Suomen vastaavista liikkeistä UFFia. Humana muistuttaa UFFia myös kampanjoiden suhteen, me osuttiin nimittäin sopivasti sisälle sellaisena päivänä kun koko valikoima oli korkeintaan 5€. Humanasta mukaan tarttuikin uusi nahkatakki korvaamaan vanhan jo eteenpäin laitetun nahkatakin. 

Rooma vinkit muoti

Tyylikkäiden italialaisten (ja muidenkin) bongaukseen

Pierluigi

Ihana tunnelmallinen terassiravintola upealla aukiolla. Täydellinen spotti people watchingiin lämpimässä Rooman kesäillassa hyvän ruuan ja viinin siivittämänä. Tänne osuttiin samaan aikaan jenkki-influensseri Julie Solomonin kanssa, eli kannattaa tosiaan pitää silmät auki.

Le Jardin de Russie

Hotelli de Russien ravintolan sisäpihaterassi on kuin keidas keskellä Roomaa. Varmasti yksi kauneimpia ravintoloita joissa olen käynyt, eikä live jazzikaan yhtään huononna kokemusta. Ravintolaan pääsee vaikka ei majoittuisi hotellissa, mutta pöytävaraus kannattaa tehdä super hyvissä ajoin tai mennä paikalle aikaisin ja kysyä mahdollisuudesta käydä esimerkiksi vain drinkeillä. Sitten vain kauniin aurinkovarjon alle istumaan, lasi proseccoa käteen, silmät auki ja upeita tyylejä bongailemaan livemusiikin soidessa taustalla. 

Psst! Kurkkaa myös nämä:


SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig