4 August 2023

Näin stailaat virkatun mekon loppukesään

Postaus sisältää mainoslinkkejä*

Elokuu on täällä, mutta kesä ei suinkaan ole vielä ohi! Festareita ja muita kesämenoja on vielä kalenterissa, ja toivon mukaan myös kunnon kesälämpötiloja riittää vielä elokuullekin. 

Yksi omista kesän suosikkivaatteistani on ehdottomasti ollut virkatut mekot. Heti kesän alussa otin käyttöön mm. täällä näkyneen mustan virkatun mekon. Italiaa varten puolestaan hankin vielä vaalean pitkän version, josta tuli heittämällä loman suosikkimekkoni. Tämä H&M:n virkattu mekko* ei kuitenkaan tule jäämään vain reissuvaatteeksi, vaan aion käyttää sitä myös koti-Suomessa. Maksipituisen helman ja pitkien hihojen ansiosta virkattu mekko onkin juuri sopiva vaate elokuulle, jolloin kesäillat saattavat olla jo yllättävänkin viileitä. 

Virkattu mekko asuinspiraatio

H&M virkattu mekko* // H&M hattu (samantyylinen punottu hattu*) // Pertti Palmroth kengät (samantyyliset mustat korkokengät*) // New Look laukku (samantyylinen musta laukku*)

6 tapaa stailata virkattu mekko eri tilaisuuksiin

Festareille

Nahkatakki + cowboybootsit + vyölaukku

Stailaa virkattu mekko elokuun festareille nahkatakin, cowboy-bootsien ja vyölaukun kanssa. Nahkatakki ja bootsit tuovat naiselliseen mekkoon särmää ja festari-fiilistä. Hapsuyksityiskohdilla viimeistelty nahkatakki tai vintage bomber nahkatakki näyttävät erityisen cooleilta, ja tekevät asusta mielenkiintoisen. Vyölaukku puolestaan on käytännöllinen mutta trendikäs festariasuste. 

Illalliselle

Korkokengät + kauniit korut + pikkulaukku

Virkatun mekon voi stailata myös illalliselle, mikäli ravintolan pukukoodi ei ole tiukasti säännelty. Kun virkattuun mekkoon yhdistää korkokengät, kauniit korut sekä pikkulaukun, on kokonaisuus todellakin illalliskelpoinen. Kauniit remmikorkokengät näyttävät takuulla hyviltä ja tuovat rennon kesäiseen mekkoon seksikkyyttä. Simppeli kaulakoru ja helmikoristeiset korvarenkaat puolestaan sopivat hyvin asustamaan virkatun mekon. Nappaa laukuksi kädessä kannettava clutch, ja illalliselle sopiva look virkatun mekon kanssa on valmis.

Muoti loppukesä

Töihin

Bleiseri + loaferit + tilava arkilaukku

Mikäli työpaikkasi pukukoodi sallii, virkatun mekon voi stailata myös toimistolle. Pue mekon päälle boyfriend-bleiseri, sujauta jalkaan nahkaiset loaferit ja nappaa käsivarrelle tilava arki-/työlaukku. Hieman ylisuuri boyfriend-bleiseri tuo maskuliinisuudellaan mekkoon kontrastia, mutta tekee siitä myös siistimmän ja skarpimman. Loaferit puolestaan ovat loistava kenkävalinta toimistolle vielä pitkälle syksyynkin. Kokeile rohkeasti myös pukea sukat loaferien kanssa, saatat nimittäin yllättyä kuinka hyvältä yhdistelmä näyttää! 

Asuinspiraatio festarit

Rannalle

Bikinit tai uimapuku + varvassandaalit + rantakassi

Rantapäiviä varten virkattu mekko ei kaipaa kaverikseen muuta kuin bikinit tai uimapuvun mekon alle, varvassandaalit jalkaan ja söpön rantakassin olalle. 

Piknikille

Farkkutakki + ballerinat + punottu korikassi

Virkattu mekko toimii hyvin myös elokuisten piknik-treffien asuna. Rentoon piknik-hengailuun virkatun mekon kavereiksi sopii loistavasti farkkutakki, ballerinat sekä punottu korikassi. Tällaisella yhdistelmällä kokonaisuus on rento, mutta söpö - eli juuri täydellinen piknik look. 

Virkattu mekko stailausvinkit

Ulkoilmaleffaan

Neule harteille + tennarit + pieni käsilaukku

Elokuussa järjestetään vielä ulkoilmaelokuvanäytöksiäkin, ja ulkoilmaleffaan virkattu mekko sopii hyvin kun sen stailaa neuleen, tennareiden ja pienemmän käsilaukun kanssa. Pue neule rennosti harteille mekon päälle, jolloin se toimii ihanana yksityiskohtana mutta on helppo myös pukea päälle jos illan pimetessä ilma viilenee sen verran että ekstralämmike on tarpeen. Kengiksi sopii hyvin esimerkiksi klassiset matalavartiset Converset ja laukuksi puolestaan jokin hieman pienempi baguette-tyylinen laukku. 

Mitä pukea virkatun mekon alle?

Rannalla tietysti vain bikinit tai uimapuku riittää, mutta muissa tilanteissa ja erityisesti työympäristössä täytyy miettiä hieman tarkemmin mitä reikäneulemekon alle pukee. Ja tietysti on muistettava, että työpaikkojenkin pukukoodit ovat hyvin erilaisia, ja mikäli omalla työpaikallasi on tiukemmat pukeutumisohjeet ja noudatettava siistiä business casual tai smart casual pukeutumista, niin kunniota pukukoodia ja jätä virkattu mekko silloin suosiolla vapaa-ajan aktiviteetteihin. 

Muissa tapauksissa virkatun mekon alla toimii hyvin joko musta tai nude alusasu tai alusmekko, tai ihan vain musta tai nude toppi ja pyöräilyshortsit. Mikäli tilanne sallii, niin yläosaan voi joissain tapauksissa riittää jopa pelkkä kaunis bralette. 

SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig