28 January 2015

London Diaries: Day II

Kun ensimmäinen päivä Lontoossa oli omistettu shoppailulle, oli toisena päivänä nähtävyyksien vuoro. En käynyt sisällä muualla kuin British Museumissa, vaan tyydyin ihastelemaan ja kuvailemaan Lontoon maamerkkejä ulkopuolelta. 

P1220063
P1220066
P1220072
P1220076
P1220082

Aloitin päiväni British Museumissa, jonne on siis ilmainen sisäänpääsy ja siksi päätinkin mennä sisälle katsomaan eri näyttelyitä. Toi paikka on kyllä niin valtava, ettei sitä yhdessä päivässä voi kiertää millään ja jossain vaiheessa tulee väistämättä ähky kaikista näytteillä olevista asioista. Mun pääkohde British Museumissa oli muumiot, joita kävinkin katsomassa heti ensimmäiseksi ja olivathan ne ihan mielettömän vaikuttavia! En voi käsittää miten ne on voinut säilyä niin hyvinä näin kauan! Muitakin näyttelyitä tuli kierrettyä, enkä rehellisesti sanoen edes muista mitä kaikkea museossa oikein näin, niin paljon kaikkea siellä on. Egypti, Kreikka ja islamilainen maailma jäivät kuitenkin päällimäisenä mieleen. Museossa oli myös muutama ala-asteryhmä vierailemassa ja pienten lasten innostusta ja ihmettelyä oli hauska seurata. 
P1220088
P1220090
P1220094
P1220095

Aamupäivän museovierailun jälkeen lähdin metrolla Covent Gardeniin. Covent Gardenissa on paljon ihania pieniä liikkeiä ja kahviloita ja kulutinkin jonkin verran aikaa kiertelemällä söpöjä pikkuputiikkeja. Bongasin muun muassa muumikaupan ja ihan täydellisen kahvi- ja teekaupan, jossa vierähti tovi eri kahvi- ja teelaatuja tuoksutellen. Pikkuputiikkien lisäksi Covent Gardenissa on myös astetta hienompia liikkeitä, pyörähdin muun muassa Bobbi Brownilla, M.A.C.illä, Michael Korsilla ja löytyy yhdestä kulmasta Kurt Geigerkin. Kauppahallin ulkopuolella oli pystyssä jonkinlainen ruokatori, jossa oli myynnissä vaikka mitä herkkuja. Covent Gardenissa on usein myös katusoittajia esiintymässä, mutta tällä mun visiitillä en bongannut yhtäkään. 
P1220107
P1220117
P1220119
P1220121

Covent Gardenissa hyppäsin taas metroon ja suuntasin Thamesin rantaan ihmettelemään London Eyeta ja Big Beniä. En ole vielä koskaan käynyt London Eyessä sisällä, mutta joskus mä kyllä sen vielä teen! Voin vaan kuvitella kuinka upeat näkymät maailmanpyörän huipulta on. Parlamenttitalossakaan en ole käynyt sisällä, vaan olen vain tyytynyt ihastelemaan sitä ulkopuolelta ja niin myös tälläkin kertaa. Kun olin tarpeeksi ihmetellyt London Eyeta ja Big Beniä suuntasin taas metrolla Tower Birdgille, jonka läheisyydessä en tosin viihtynyt kovin kauaa, sillä kylmyys alkoi ottaa vallan.

P1220128

Nähtävyyksien kiertelyn jälkeen suuntasin taas Oxford Streetille Selfridgesille, josta teinkin pari kivaa ja tarpeellista kosmetiikkalöytöä ;) Nappasin myös Selfridgesin ruokaosastolta sushit mukaan, minkä jälkeen lähdin metrolla takaisin hotellille. Miksei meillä Suomessa muuten saa ruokakaupoista ja kahviloista valmista sushia mukaan?! Täällä ainakin olisi yksi vakioasiakas :D Iskän piti mennä illalliselle työkavereidensa kanssa, mutta ei sitten töiltään ehtinytkään, joten mun sushihetken jälkeen lähdettiin hotellin läheisyyteen etsimään iskällekin jotain syötävää. Ruokaa löytyi nopeasti Subwaysta ja kun iskä oli patonkinsa syönyt päätettiin mennä vielä paikalliseen pubiin brittien keskelle istumaan. Mulla ei ole kokemusta Suomen pubeista, mutta iskä sanoi että meininki oli aika erilainen meidän pubehin verrattuna: iloinen ja kovaääninen puheensorina täytti koko paikan. Pubivisiitin jälkeen lähdettiin takaisin hotellille nukkumaan. Itse tosin katsoin vielä hetken aikaa Keeping up with the Kardashiania, joka on muuten todella koukuttava sarja! Olisin ihan mielelläni katsonut vielä toisenkin jakson :D Toinen päivä Lontoossa oli kylmyydestä huolimatta vähintään yhtä ihana kuin ensimmäinenkin ja mun rakkaus tota kaupunkia kohtaan vain lisääntyi. 
SHARE:

6 comments

Blogger Template Created by pipdig