3 November 2015

Favourite clothes and thoughts about materials

schooloutfit3
schooloutfit1
schooloutfit2
schooloutfit4
schooloutfit5
schooloutfit2details

Tää asu onkin oikea yhdistelmä kaikkia mun lempijuttuja. Lempparifarkut, lempparivillapaita, lempparilaukku ja vielä lempparikengätkin! Tuohon lyhyeen biker-malliseen nahkatakkiinkin olen pikku hiljaa rakastumassa uudelleen, se on jotenkin niin kivaa vaihtelua mun toiselle nahkatakille, jota käytin oikeastaan koko viime syksyn ja kevään ja suurimmaksi osaksi vielä tänäkin syksynä. Takki on itse asiassa löytö H&M:n lastenosastolta ja vaikka en itse olekaan siellä pitkään aikaan shoppaillut, suosittelen kuitenkin tsekkaamaan lastenosaston valikoiman aina aika ajoin, sillä suurimmat koot menevät vanhemmillekin helposti! 

Tämä asu oli päällä lokakuun toisena koulupäivänä, jolloin meillä oli aiheena värit ja materiaalit. Tuo päivä sai mut ajattelemaan omiakin materiaalivalintojani vaatteissa ja totesin, että ei ne mun valinnat kyllä sieltä parhaimmasta päästä ole. Valitettavasti se yleensä vain on niin, että ne huonompaa ja heikompaa materiaalia olevat vaatteet ovat huomattavasti edullisempia kuin vaatteet, jotka on tehty oikeista laadukkaista luonnonmateriaaleista, ja ainakin omalla kohdallani se vaatteen hinta on lopulta se joka vaikuttaa ostopäätökseen eniten. Päätin kuitenkin, että tästä lähtien alan oikeasti kiinnittää enemmän huomiota ostamieni vaatteiden materiaaleihin ja sitä kautta laatuun ja kestävyyteen, ja vaikka sitten lopulta päätyisinkin siihen halvempaan vaihtoehtoon, tiedostan, että vaate ei ehkä ole yhtä pitkäikäinen kuin jokin toinen, hieman laadukkaammasta materiaalista valmistettu. Toki kaikki vaatteet materiaalista riippumatta vaativat sopivaa hoitoa ja huoltamista, mutta parempi materiaali kestää silti yleensä pidempään kuin huonompi. Mikä teillä vaikuttaa ostopäätökseen enemmän: hinta vai tuotteen materiaali ja kestävyys?

// This outfit is a proper combination of all my favourite pieces. Favourite jeans, favourite sweater, favourite bag and even my favourite shoes! And I'm also slowly starting to fall in love with that shorter biker leather jacket again, it's nice to have a little variation because I've been mostly wearing my other leather jacket the whole Autumn last year, last Spring and pretty much this Autumn as well. That jacket is actually from the kids' section at H&M and even though I haven't been shopping there in a while I recommend checking the selection every once in a while as the bigger sizes fit easily to us older girls too! 

I wore this outfit on my second school day in October when we discussed colours and materials. That day really made me think about my own material choices in clothes and I realized that my choices definitely aren't that great. Unfortunately it just usually is the way that the clothes made of worse and weaker materials are way more affordable than the clothes that are made of real, good quality natural materials, and at least for me the price is ultimately the factor that affects my decisions the most. But I decided that from now on I will really start to pay attention to the materials of the clothes I'm buying and usually that links straight to the quality and longevity of the item. And even though if I end up buying the cheaper alternative, I am aware that the product might not be as long-lasting compared to some other one, which is made of better material. Of course all clothes, no matter the material, need suitable care but usually the better material still lasts longer than the not-so-good one. What affects your decision to purchase something more: the prize or the material and longevity of the item? 
SHARE:

8 comments

 1. I understand why these items are your fav, they're perfect!

  XX

  http://www.floortjeloves.com
  http://www.facebook.com/floortjeloves

  ReplyDelete
 2. Pinja, sinä olet oppinut sen miten tärkeää on huomata vaatteiden laadun ja niiden kestävyyden. Minäkin olen aina tiedostanut sen, mutta olen mennyt ostamaan esim. H&M:ltä vaatteita. Sitten myöhemmin olen lukenut, että he käyttävät lapsityövoimaa ja sitä minä en salli! Ikävä kyllä, jokainen vaate on tehty jossain muualla, koska se on niin halpaa. Tekisi mieli kirjoittaa tästä vaikka postauksen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Itse asiassa käsittääkseni H&M ei enää käytä lapsityövoimaa laisinkaan :) Muutenkin luulen kyllä että nuo suurimmat kejuliikkeet eivät käytä lapsityövoimaa, sillä lainsäädäntö on siitä niin tiukka. En toki voi sanoa varmaksi, mutta eiköhän tässä koko ajan olla pikku hiljaa menossa kohti yhä eettisempää vaatteiden valmistusta :)

   Delete
 3. Darling, it’s such a lovely and beautiful post! Can’t wait to see the new one!

  p.s. new post about how I met Victoria Beckham already on my blog

  Diana Cloudlet
  www.dianacloudlet.com

  ReplyDelete
 4. Ah! Super super cute. This look is my daily uniform. Nothing beats jeans, cozy sweaters and leather jackets. I'm a huge H&M fan, but I never thought about looking at the little girl section. I'm going on Monday-- I'll check then ;)

  Brainchild

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you Natalia! I hope you make some good finds on Monday ;) xx

   Delete

Blogger Template Created by pipdig