24 January 2018

Where to Eat in Sri Lanka: Healthy/Vegan

Viimeistä varsinaista reissupostausta viedään, vaikka materiaalia Sri Lankasta onkin vielä varastossa. Riisiä, currya, nuudeleita ja muita aasialaisia herkkuja luonnollisesti löytyy joka kadunkulmasta, mutta tällä kertaa vuorossa muutama ruokapaikkavinkki saaren eri kaupunkeihin, mikäli hakusessa on jokin terveellinen ja/tai vegaanivaihtoehtoja tarjoileva paikka. Ottakaa siis nämä nimet ja osoitteet talteen, mikäli reissu Sri Lankaan on suunnitteilla!

It's time for the last proper travel post from Sri Lanka, although I do still have some material we shot on our trip that I haven't shared with you yet. Rice, curry, noodles and other Asian dishes are something you quite naturally find on every corner, but here's a few tips on where to eat if you're looking for something healthy and/or vegan. So note down these names and addresses if you're planning a trip to Sri Lanka anytime soon!

life-food-colombo-juice life-food-colombo-sri-lanka life-food-colombo-sri-lanka

61 Perahera Mawatha, Colombo 00200

Life Food oli se tässäkin postauksessa mainitsemani paikka, jossa meidän piti vaihtaa annoksia keskenämme kun äiti ei saanut pannareitaan syötyä. Varoituksen sana siis niistä, vaikka mun mahaan ne kyllä sitten upposivat! Life Foodin menusta löytyy pannareiden ja quinoa bowlien lisäksi muun muassa salaatteja, toasteja ja lämpimiä ruokia niin vegeille, vegaaneille kuin sekasyöjillekin, sekä tietysti noita kuvassakin näkyviä ihan mielettömän hyviä ja raikkaita mehuja ja smoothieita. 

Life Food is the cafe I already mentioned in this post, where we had to swap our plates since mum just couldn't get her pancakes down. So a little warning on those, although I did like them! Alongside pancakes and quinoa bowls, on the Life Food menu you'll find for example salads, toasts and warm dishes for vegetarians, vegans and meat eaters, and of course those super delicious and fresh juices and smoothies.

sri-lanka-food-cafe-secret-alley where-to-eat-in-sri-lanka-cafe-secret-alley-kandy cafe-secret-alley-kandy-sri-lanka

10/1/1/1, Kotugodalla Street, Kandy 20000

Cafe Secret Alley on ihan ehdoton must Kandyssa! Me molemmat ihastuttiin tähän niin paljon, että meinattiin tulla seuraavanakin päivänä vielä aamiaiselle tänne, mutta valitettavasti paikka aukesikin seuraavana aamuna sitten vähän myöhemmin. Secret Alleyn listalta löytyy niinikään pannareita, mutta myös esimerkiksi ihania smoothie bowleja, avokadoleipiä, maapähkinävoileipiä, salaatteja, vohveleita, brownieita ja myöskin niitä mehuja. Meillä jäi paikan kahvit testaamatta, mutta näytillä olevien kahvipussien ulkonäöstä päätellen uskaltaisin suositella niitäkin. Iso iso plussa myös siitä, että kahvit saa "maidottomaan" maitoon, esimerkiksi soijamaidon saatavuus kun ei ollut mikään itsestäänselvyys koko saarella! Kaiken lisäksi Secret Alley on ulkonäöltään ja sisustukseltaan ihan mielettömän söpö ja jotenkin majamainen, ja se sijaitsee tosiaan ikään kuin salaisella kujalla. Tää oli varmaan oikeasti mun suosikkiruokapaikka koko reissulta! 

Cafe Secret Alley is a must in Kandy! We both fell in love with the place so much that we planned on coming here for breakfast the following day too, but unfortunately the place opened a bit later then so we had to skip it. Secret Alley offers pancakes too, but also amazing smoothie bowls, avocado toasts, peanut butter toasts, salads, waffles, brownies and juices of course. We didn't try the coffees in Secret Alley, but judging by the outlook of the coffee bags on display I'd dare to recommend those too. And a huge plus on dairy free milk alternatives, as for example soy milk was not an easy thing to find on the whole island! The outlook and interiors of Secret Alley are also really cute, and it actually is located on an alley that can be a bit difficult to spot. This was probably my favourite cafe we visited during the whole of our 2-week trip! 

where-to-eat-in-sri-lanka-healthy-vegan

116A Kotugodella Veediya, Kandy 20000

Toinen vinkki Kandyyn, nimittäin vegaanista soijajäätelöä ja muita soijaruokia tarjoava The Soya Centre! Suoraan sanottuna ei mikään maailman kutsuvimman näköinen paikka, mutta ehdottomasti käymisen arvoinen jos kaipaa maidotonta jäätelöä. Makuvaihtoehtoina on vanilja, mansikka ja suklaa - tai sitten voi tehdä niin kuin me ja ottaa kaikkia! 

Another tip to Kandy: The Soya Centre that offers vegan soy ice cream and other soy dishes! To be perfectly honest, the place doesn't exactly look that appealing, but definitely worth visiting if you're after some dairy free ice cream. The flavour options are vanilla, strawberry and chocolate - or you can do like we did and take a little bit of everything! 

63 Pedlar Street, Galle 80000

Poonie's Kitchen -kahvilassa ei kahdesta erillisestä yrityksestä huolimatta päästy käymään ollenkaan, mutta Instagramin perusteella paikka vaikuttaa niin kivalta että halusin vinkata vielä siitäkin. Söpöllä sisäpihalla sijaitsevan kahvilan menusta löytyy sieltäkin herkullisen näköisiä salaatteja, toasteja, keittoja, smoothieita ja muita herkkuja, ja mua ihan oikeasti harmittaa aika paljon että tää jäi meiltä testaamatta. Koska hei, jos se kelpaa niin Voguen kuin Condé Nast Travellerinkin toimittajalle, niin sen on pakko olla hyvä! 

Despite two different attempts, we actually never managed to get into Poonie's Kitchen, but the place looks so nice on their Instagram that I wanted to mention it on this post as well. Located on a cute little courtyard the cafe offers delicious looking salads, toasts (can you see a pattern here?), soups, smoothies and other treats, and I'm actually a bit sad that we didn't get to try this one out. Because hey, if it's good enough for Vogue and Condé Nast Traveller editors, it must be amazing!

Find Me:
SHARE:

5 comments

 1. Tosi ihanat kuvat tässä postauksessa, ei pitäisi kyllä nälkäisenä lukea tällaisia ruokapostauksia :D Varsinkin toi soijatuotteita myyvä paikka kuulostais ihanalta♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon Sini! ♥︎ Nää oli kyllä kaikki aivan ihania paikkoja! :) xx

   Delete
 2. So it's important to chill food promptly and properly. Refrigerate perishable foods within two hours. you could try this out

  ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig