10 July 2019

Flowers, Colours and the State of the Society

Postaus sisältää mainoslinkkejä (affiliate) // This post contains ad links (affiliate)

summer-fashion-red-floral-dress-daisy-meadow-kesämuoti-kesämekko-kukkamekko-päivänkakkaraniitty

Kuten yhdessä viime aikaisessa Instagram-captionissanikin jo sanoin, niin siihen nähden että miellän itseni ikuisena farkkutyttönä joka ei käytä värejä, oon tänä kesänä ollut harvinaisen ihastunut väreihin ja mekkoihin - yleensä vieläpä samassa paketissa! Blogin ja Instagramin perusteella voisi jopa luulla, että mun päällä on tänä kesänä ollut enemmän juurikin värikkäitä mekkoja kuin niitä farkkuja ja sitä musta-valko-harmaa-beigeä väripalettia. Ei hätää, näin ei kuitenkaan ihan oikeasti ole, näitä väripilkkuja on vaan tullut ikuistettua muistikortille useammin.

I recently wrote in one of my Instagram captions that, considering I class myself as a denim girl who doesn't wear colours I've been surprisingly into colours and dresses this summer - more often than not in one! By only looking at this blog and my Instagram, one might easily think that I've been wearing more colourful dresses than the trusty old jeans and the black-white-grey-beige colour palette this summer. Nothing to worry about though, this is actually not the case and it's only that I've been capturing more of these colourful looks recently. 

summer-fashion-inspiration-red-dress-style-blogger-muoti-kesä-mekko-bloggaaja

Odel dress (from Sri Lanka) // KappAhl headband

Shop the Look


daisy-field-red-floral-summer-dress-päivänkakkara-niitty-kukka-mekko-kesähow-fashion-reflects-the-society-summer-outfit-blogger-muoti-yhteiskunta-kukka-mekko-kesä-bloggaaja

Toisaalta aina kesäisin värejä näkyy muutenkin enemmän, oli kyse sitten vaatetarjonnasta tai luonnosta, joten ei sinänsä mikään ihme että myös oma pukeutumiseni alkaa ottamaan vaikutteita ympäröivästä maailmasta. Koska sitähän muoti nimenomaan on. Heijastuksia maailmasta ja yhteiskunnan tilasta aina kunakin ajankohtana. Luonnon mukaisesti keväisin ja kesäisin väripaletti vaalenee ja huomio alkaa kiinnittymään kirkkaisiin keltaisiin, vihreisiin ja punaisiin sävyihin. Syksyllä ja talvella puolestaan väripaletti tummuu ja murretut maanläheiset sävyt tekee comebackin vuosi toisensa jälkeen: burgundyt, metsänvihreät ja tummat ruskeat on munkin mielestä paljon enemmän niitä syysneuleiden värejä kuin keveiden kesämekkojen.

Ja entäpä sitten se, että muoti heijastelee myös yhteiskuntaa ja sen tilaa? Noh, ei ole sattumaa että esimerkiksi ekologisuus, eettiset arvot, voimalauseita toitottavat slogan-paidat ja sportti-/athleisure-muoti ovat tällä hetkellä todella pinnalla. Vaikka voisi luulla, että muotitalot ja brändit sanelevat kunkin sesongin isoimmat trendit ja muotivillitykset, niin todellisuudessa suunnittelijat niin vanhoissa muotitaloissa, kaikkien tuntemissa ketjuliikkeissä sekä suureksi osaksi myös pienillä itsenäisillä brändeillä vastaavat siihen mitä me kuluttajat vaatteiltamme ja muodiltamme haluamme. Kysynnän ja tarjonnan laki pätee muotiin siinä missä muuhunkin kuluttamiseen. Lama-aikojen jälkeen kuluttajien taloudellisten tilanteiden parantuessa ja tulojen lisääntyessä haluttiin viestiä muille että nyt menee hyvin, jolloin brändien logot saivat mielellään olla isosti ja näkyvästi esillä. Nyt puolestaan kun ketjuliikkeiden ja halpatuotannon mukanaan tuoman kulutushysterian jälkeen ollaan herätty maapallon huolestuttavaan tilaan, on minimalismi, eettisyys, karsiminen ja  monikäyttöisyys kapselivaatekaappeineen ja konmarituksineen se juttu.

Then again, in summer you see more colours anyway, whether that's the clothes sold in stores or just the colours of the nature, so in that sense it's no wonder that also my own style and way of dressing has been influenced by the surrounding world. Because that's what fashion really is. Reflections of the world and the state of the society at any one time. In spring and summer when the colours of the nature become lighter and more vibrant the eye is also more drawn into bright yellows, greens and reds. Whereas in autumn and winter when the colours of the nature get darker and tone down, the muted colours make a comeback year after year: in my opinion burgundys, forrest greens and dark browns are more suitable for the autumn jumpers than the light summer dresses too. 

And what about the fact that fashion reflects the state of the society? Well, it's not a coincidence that for example ecological and ethical values, slogan tees with powerful messages and sport/athleisure style are really in right now. Although one might think that it's the big old fashion houses and brands telling us what is in fashion each season, the reality is that the designers in those traditional maisons, popular high street stores and largely in the small independent brands too, give us what we as consumer want from our clothing. The rule of supply and demand applies to fashion just how it applies to all consuming. After the economic depression when the situation got better and consumers had more disposable income people wanted to show others that they're doing well and so they wanted brand logos to be big and easily distinguishable and visible. Whereas now, after the era of consumerism brought about by fast fashion and low-cost production, we have woken to the worrying state of the globe, and so minimalism, being ethical, wardrobe clear outs and versatility with capsule wardrobes and konmari methods are the thing. 

summer-fashion-photography-daisy-meadow-kesä-muoti-kukka-mekko-päivänkakkara-niitty-marimekko-unikko-poppysummer-fashion-floral-dress-blogger-kesä-muoti-kukkemekko-bloggaajafashion-blogger-summer-outfit-floral-dress-muoti-bloggaaja-kesä-muoti-asu-inspiraatio-kukka-mekko
Photographed by: Inka P.


Kylläpäs lähti ajatus kukkamekoista laukalle, mutta summa summarum ei siis ole ihme että värit ja kukkakuosit iskee muhunkin juuri nyt kun nimenomaan niitä värejä ja kukkia on luontokin tällä hetkellä pullollaan. 

Okay so we ended up quite far from the flower dresses, but in a nutshell it's no wonder that I've been into colours and floral patterns right now too, as it is exactly those two things that the nature is currently full of as well. 


Find Me:
SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig