21 July 2021

How to Go on a Holiday without Leaving Your City

Postaus sisältää mainoslinkkejä (affiliate) // This post contains ad links (affiliate) 

Kuinka lomailla kotikaupungissa // How to have a holiday in your hometown

Loma- ja matkakuume käy kuumimillaan, ainakin siis allekirjoittaneella täällä päässä. Reissuja ei ole nyt kuitenkaan lähiaikoina tiedossa, vaan seuraava suunnitteilla oleva matka on tällä hetkellä ensi keväälle ja silloin ajatuksena on lähteä jonnekin melko paljon pidemmälle. Tässä vaiheessa ei kuitenkaan uskalla sanoa yhtään että pääseekö reissuun lähtemään vielä ensi keväänä vai ei. Sormet ristissä toivotaan että matka toteutuu, mutta vain aika sen sitten lopulta näyttää! 


The holiday and travelling fever is getting tangible, at least on this end. However, I've got no holidays abroad booked in the near future, and the next holiday is possibly going to take place next spring and the plan is to travel somewhere quite far away. But everything is just so uncertain right now, that you really cannot tell whether we'll be able to travel next spring or not. Fingers crossed that it will happen, but only time will tell! 

Vinkkejä kesälomalle // What to do on summer holiday

Mango dress (similar) // Cult Gaia bag (here) // Chloé shoes (second hand, here)

Pahimpaan lomamatkakuumeeseen tosin auttaa reissu-larppaaminen ihan täällä Helsingissä. On oikeasti aika uskomatonta, minkälaiseen lomafiilikseen ja matkatunnelmaan voi päästä ihan vain omassa kotikaupungissa kun vain antaa sille mahdollisuuden. Tässä siis mun viisi vinkkiä siihen, kuinka tuntea olevansa lomamatkalla ilman että oikeasti poistuu edes kotikaupungista.

Kuinka tuntea olevansa lomamatkalla, vaikka ei matkustaisi mihinkään

- Asenne ratkaisee. Päätä siis jo heti aamulla herätessä, että tänään vietät päivän kuin olisit lomamatkalla.

- Pukeudu kuin olisit lomalla. Asenteen lisäksi vaatteilla on ihan mieletön vaikutus meidän fiilikseen. Mitä vaatteita tai asusteita et juurikaan käytä kotona ollessa? Nyt on aika pukeutua juuri niihin! Laita siis päälle se ihana yleensä vain reissuja varten varattu mekko, ja valitse asusteetkin matkafiiliksellä. Ja vielä parempaa, jos ne on jopa hankittu joltain aiemmalta lomareissulta.

- Kävele. Paljon. Milloin muulloin sitä muka tulee käveltyä yhtä paljon paikasta toiseen kuin reissussa uusiin kulmiin ja paikkoihin tutustuessa? Mistä päästänkin seuraavaan kohtaan...

- Valloita uusi kaupunginosa. Kävele ympäriinsä sellaisessa kaupunginosassa, missä et yleensä tule liikkuneeksi. Kiinnitä huomiota ympäristöön, uusiin rakennuksiin ja puistoihin, ja poikkea matkanvarrelle osuvissa putiikeissa. Kotikaupunginkin ennestään tuntemattomampia kaupunginosia tulee melkein kuin automaattisesti katsottua turistin silmin, ja silloin pääsee ihan todelliseen lomatunnelmaan. 

- Kokeile uutta ravintolaa ja syö terassilla jos mahdollista. Ja kaikkein mieluiten kokeile uutta ravintolaa nimenomaan siellä vähän tuntemattomammassa kaupunginosassa. Niin usein sitä tulee käytyä samoissa kodin tai vaikkapa työpaikan lähettyvillä olevissa ravintoloissa ja kahviloissa, mutta kun lähteekin vähän pidemmälle testaamaan uutta ruokapaikkaa niin fiilis on kuin ulkomailla konsanaan. Ja erityisesti jos pääsee vielä nauttimaan ruoasta, ja ehkä myös lasista viiniä tai aperol spritziä, terassilla auringon paistaessa tai sen laskiessa. 


A little holiday play at home helps with the most urgent travelling desires though. It is actually quite amazing, how good of a holiday vibe you can get on in your hometown when you just give it a chance. So here are my five tips on how to feel like you're on a holiday without actually even leaving your city. 

How to feel like being on a holiday without travelling anywhere

- It's all about the attitude. So the first thing to do when you wake up in the morning is to decide that today will be spent like being on a holiday. 

- Dress like being on a holiday. Alongside attitude, the way we dress and the clothes we put on has a huge impact on how we feel and the vibes we're getting. Which are the clothing items and accessories you usually don't wear at home? Now's the time to put exactly those things on! So put on that dress you usually only wear on holidays, and choose your accessories with holiday mode activated brain too. And even better if they're actually purchased from some previous holiday trip. 

- Walk. A lot. When else do you walk as much from place to place than on a holiday when you're getting to know the new city? Which leads me to my next point...

- Venture out to a new neighbourhood. Walk around in neighbourhood that you're not familiar with and where you usually don't spend much time in. Pay attention to the new buildings and parks, and pop in to new boutiques that come along the way. When strolling around unfamiliar neighbourhoods in your hometown you almost automatically view it from a tourist's point of view, and that is the perfect way to get into the holiday spirit. 

- Try a new restaurant and eat on the terrace if possible. Preferably try a new restaurant in that new-to-you neighbourhood. So often we end up going to the same coffee shops and restaurants that are maybe close to our home or workplace, but when you go a bit further to try a new food spot the holiday vibes are almost guaranteed. Especially if you get the chance to eat al fresco and maybe have a glass of wine or an aperol spritz in the sun or while watching the sunset. 

Inspiraatiota kesäpukeutumiseen: valkoinen maksimekko // Summer outfit inspiratio: white maxi dress

Vietin itse pari viikkoa sitten yhden tällaisen lomamatkaa muistuttavan päivän Helsingissä, ja erityisesti Kalliossa kävellessä ja Harju8:ssa illallista syödessä olisi voinut kuvitella olevansa jossain päin Etelä-Eurooppaa. Vinkit on siis testattu ja todettu toimiviksi, ja toivottavasti niistä on apua teillekin jotka etsitte reissutunnelmaa omasta kotikaupungista. 


A couple of weeks ago I spent a holiday-like day like this in Helsinki, and it was especially when walking around the neighbourhood Kallio and eating dinner at the restaurant Harju8 when I could've imagined being somewhere in Southern Europe if I didn't know better. So these tips are tried and proved to work, and I hope they will be of help for some of you guys who are looking to find the holiday spirit without travelling away from your hometown this summer.

Find Me:

SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig