24 November 2023

ROBES: Rajaton laatu- ja luksusmuodin vaatekaappi

Erilaiset vaatteiden vuokrauspalvelut ovat viime aikoina kasvattaneet suosiotaan, ja olen itsekin hyödyntänyt vaatteiden vuokraamista useampaan kertaan erityisesti juhlatilaisuuksiin (psst! kurkkaa tämä postaus The Ateljé -vaatevuokraamosta). Ja vaikka itse hyödynnänkin vaatevuokraamoita ja vaatelainaamoita nimenomaan juhlapukeutumisessa, niin myös arkivaatteiden vuokraaminen ja lainaaminen yleistyy koko ajan. Ja kenties uusin ja mielenkiintoisin lisäys vuokrapalveluiden valikoimaan on ROBES Rental

Mikä on Robes?

ROBES Rental vaatteiden vuokrauspalvelu

Mikä on ROBES? 

ROBES on keväällä 2023 avattu kotimainen laatu- ja luksusmuodin vuokrauspalvelu, tai tarkemmin sanottuna alusta, joka toisin kuin muut vaatevuokraamot toimii kuluttajalta kuluttajalle -periaatteella. ROBES siis toimii linkkinä vuokraajien ja lainaajien välillä, ja käytännössä kuka tahansa voi vuokrata keneltä tahansa. ROBESin perustaja Anna sanoikin hiljattain HBL:n haastattelussa että ROBES "on kuin AirBnB, mutta vaatteille". Nykyään ROBESia voi käyttää sekä selaimessa, tai ladata puhelimeen ROBES sovelluksen. 

Miten ROBES toimii? 

ROBESiin listataan tuotteita näkyville samaan tapaan kuin jos olisit myymässä niitä samalla periaatteella toimivien alustojen kautta, kuten Tiseen, Zadaaseen, Sellpyyn, yms. Listauksen yhteydessä annetaan myös tuotteen ovh-hinta uutena, jonka perusteella ROBESin algoritmi laskee suositushinnan päivän, viikon ja kuukauden vuokralle. Vuokrahintaa voi kuitenkin nostaa tai laskea ihan oman määritelmän mukaan. 

Robesissa olevia tuotteita ja valikoimaa voi selata esimerkiksi kategorioiden, brändien ja koon mukaan, ja kun löydät tuotteen jonka haluat vuokrata, valitse haluamasi päivämäärät vuokralle ja lähetä vuokrauspyyntö. Tällöin vaatteen omistajan ja vuokraajan välille syntyy chat, jossa osapuolet voivat sopia toimituksesta/noudosta yms. käytännön asioista. 

Vaatteiden vuokraaminen

Mitä ROBESissa voi vuokrata? 

Listauksen yhteydessä tuotteet käyvät läpi hyväksymisprosessin ROBESin päässä, sillä alustalla halutaan keskittyä nimenomaan laatu- ja luksusmuotiin. ROBESiin ei siis voi laittaa vuokralle ihan mitä tahansa. Tällä hetkellä alustalta löytyy paljon mm. Dioria, Chanelia ja Louis Vuittonia, mutta myös Filippa K:ta ja Djerf Avenueta. Niin sanottuja premium ketjubrändejä kuten Arketia tai &Other Storiesia ROBESiin ei kuitenkaan hyväksytä. Kategorioiden osalta ROBESiin voi listata vaatteita, asusteita, kenkiä, koruja ja laukkuja.

Robes vaatevuokraamo

Mitä hyötyä ROBESista on hänelle, joka vuokraa vaatteen käyttöönsä?

ROBESin avulla oma vaatekaappi laajenee. Itse olen hyödyntänyt ROBESia nimenomaan juhlapukujen vuokraamisessa. Toisin kuin muissa vaatevuokraamoissa, valikoima on tieysti myös laajempi sillä vuokraajina toimivat ihan tavalliset ihmiset, joiden vaatekaapeissa voi olla vaikka mitä aarteita vuokrattavaksi! ROBES on myös helppo ja edullinen tapa löytää ja kokeilla uusia brändejä, tai saada käyttöön sellaisia vaatteita, asusteita, kenkiä ja koruja jotka muuten olisivat saavuttamattomissa.
 

Mitä hyötyä ROBESista on hänelle, joka vuokraa omia vaatteitaan? 

No entä sitten se toinen puoli? Yksi ROBESin hienouksia on siinä, että siitä todella on hyötyä molemmille osapuolille. Olen itse listannut omaan ROBES vaatekaappiini sellaisia vaatteita ja asusteita, joita itse käytän harvemmin mutta joista en kuitenkaan ole vielä valmis luopumaan kokonaan. Näin ne saavat enemmän käyttökertoja eivätkä vain seiso täysin käyttämättöminä omassa kaapissani, ja samalla voin itse saada vähän lisätuloja vuokraamisesta. Ja tietysti mitä enemmän ja "haluttavampia" tuotteita vuokralle laittaa, niin sitä todennäköisemmin niitä myös vuokrataan ja sitä kautta tulojen määräkin kasvaa. 

Juhlamekon vuokraus

ROBES kokemuksia

Olen itse käyttänyt ROBESia kummassakin roolissa, sekä vuokraajana että "vuokralleantajana". Molemmissa rooleissa alustan käyttö on super helppoa ja vaivatonta. Monia saattaa myös mietityttää, mitä jos vuokrattavalle vaatteelle käy jotakin. ROBESin etu on kuitenkin siinä, että lähtökohtaisesti se yhdistää samanhenkisiä ihmisiä, jotka pitävät hyvää huolta vaatteista - sekä omistaan, että erityisesti silloin kun käytössä on jonkun muun omistama vaate tai asuste. ROBESin palveluun on kuitenkin tulossa myös vakuutus, ja mikäli vuokrattavalle vaatteelle tapahtuisi jotakin, ROBES kattaa mahdolliset korjauskustannukset 500 euroon asti. 

Omat kokemukseni ROBESista ovat vain ja ainoastaan positiivisia, ja on mahtavaa seurata alustan kasvua ja kehitystä. Ennustan, että ROBESin matka on vasta ihan alussa ja kasvutahti vain kiihtyy entisestään. 


SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig