15 December 2023

10 parasta muotiostosta vuodelta 2023

Postaus sisältää mainoslinkkejä*

Vuoden viimeiset viikot ovat täällä, eikä voi todeta muuta kuin että mihin tämäkin vuosi oikein katosi? Kuluneet 12 kuukautta kiisivät nopeasti, ja niiden varrelle mahtui myös ostoksia - ja rehellisesti myönnän että toiset olivat luonnollisesti parempia kuin toiset. Tässä postauksessa kuitenkin ne 10 kaikkein parasta muotiostosta vuodelta 2023. 

Celine Triomphe

Vuoden 2023 parhaat ostokset

Celine Triomphe aurinkolasit

Celine Triomphe* aurinkolasit ovat olleet ehdottomasti yksi vuoden 2023 käytetyimmistä asusteista, ellei jopa käytetyin. Ainakin vuoden käytetyimmät aurinkolasit, siitä ei ole epäilystäkään. Triomphe aurinkolasit ovat kauniin klassiset ja sopivat siksi oikeastaan asuun kuin asuun. Mietin pitkään näiden ja kokonaan mustan parin välillä, mutta onneksi lopulta päädyin tähän ruskeasävyiseen pariin, mustia aurinkolaseja kun löytyy asustevalikoimasta muutenkin jo useammat. 

Almada Label Beja

Almada Label Beja neuletakki

Almada Labelin vaaleanharmaa Beja-neuletakki* on kaikkein uusin ostos, mutta siitä tuli heti suosikkini. Neuletakki on ihanan lämmin ja pehmeä sekä laadukas, ja se näyttää hyvältä niin napitettuna kuin avoimenakin. Ja tämän stailausmahdollisuudet ovat käytännössä rajattomat! 

NA-KD pinstripe suit

NA-KD liituraitapuku

Jos jotain rakastan, niin pukuja! Matchaavien housujen ja bleiserin yhdistelmä on ehkä kaikkein nopein ja helpoin asukokonaisuus, josta voi myös olla varma että se sekä näyttää että tuntuu aina hyvältä. Puku onkin mun go-to asuvalinta silloin kun pää lyö tyhjää vaatekaapilla. Puvun voi myös stailata asusteilla, kengillä ja laukulla niin arkeen kuin juhlaankin - eli what's not to love? Tänä syksynä tämä liituraitapuku on pelastanut monessa tilanteessa, ja vähintään jompikumpi osa on ollut käytössä lähes viikottain. Pukujen yksi parhaita juttuja onkin se, että ylä- ja alaosaa voi käyttää myös erikseen ja yhdistää muihin vaatekaapissa oleviin vaatteisiin. 

Cowboy boots Stradivarius

Stradivarius cowboy bootsit

Käytännössä elin näissä Stradivariuksen cowboy bootseissa tämän syksyn! Bootsit lähtivät mukaan myös Pariisin muotiviikolle, ja ovat olleet käytössä itse asiassa vielä lumen tulon jälkeenkin. Nämä nimittäin toimivat loistavasti myös leveälahkeisten housujen kanssa niin että lahkeen vetää saappaiden varsien päälle. Kengät myös yllättivät mukavuudellaan, sillä näissä on oikeasti todella hyvä ja helppo kävellä. Pariisissakin askeleita tuli reippaasti yli 20 000 nämä cowboy bootsit jalassa. 

Bomber nahkatakki

Bomber nahkatakki Relovesta

Yksi vuoden parhaita second hand -löytöjä puolestaan oli tämä Fredan Relovesta löytynyt bomber nahkatakki. Olin etsinyt nahkabomberia jo jonkin aikaa ja halusin löytää takin nimenomaan second handina. Tämä bomber nahkatakki löytyi aivan yllättäen kun pistäydyin super nopeasti hetken päähänpistosta Relovessa. Mutta näinhän ne monet parhaimmat second hand -löydöt nimenomaan löytyvätkin. 

Dior Book Tote

Dior Book Tote

Vuoden ehdottomasti parhain second hand -löytö puolestaan on tämä Luxury Helsingistä löytynyt Dior Book Tote. Book Tote oli pyörinyt mielessä jo kesästä 2022 lähtien, ja tämäkin tuli loppujen lopuksi hieman yllättäen ja odottamatta vastaan Luxury Helsingin valikoimassa alkukesästä. Book Tote oli heittämällä kesän ja alkusyksyn käytetyin laukku, ja kulki mukana sekä toimistolla että Italian reissulla. 

H&M Premium Collection leather ballerinas

H&M Premium Collection ballerinat

Nämä H&M Premium Collection beiget nahkaiset ballerinat* puolestaan olivat loppukevään, kesän ja alkusyksyn käytetyimmät kengät. Niin helpot sujauttaa jalkaan, todella mukavat ja hyvät kävellä, ja sopivat melkeinpä mihin tahansa kesäasuun. Tykästyin näihin itse asiassa niin paljon, että ajattelin ostaa täsmälleen samat myös mustina. 

Skims soft lounge

SKIMS Soft Lounge mekko

Skimsin suosittu Soft Lounge mekko* oli kovassa käytössä koko kesän, niin reissuissa kuin kotona Helsingissäkin. Tämä mekko oli se täydellinen kesän helppo vaate, jonka voi vetää päälle ja stailata erilaisilla asusteilla päivän fiilikseen sopivaksi ja sitten onkin jo good to go. 


Chanel Slingback

Chanel Slingback kengät

Ehkäpä se koko vuoden paras ostos: klassiset ja ikoniset Chanelin Slingback kengät. Näistä olin haaveillut pienen ikuisuuden, ja kevään Tukholman reissulta lopulta kotiutin kengät. Kauniit, ajattomat ja lähes kaiken kanssa yhteen sopivat Slingbackit tulevat varmasti kulkemaan mun matkassa aina. 


Monki denim midi

Monki farkkuhame

Midi- ja maxipituiset farkkuhameet trendasivat tänä vuonna isosti, ja lopulta päädyin myös itse lähtemään trendiin mukaan. Ja onneksi lähdin! Farkkuhameelle tuli nimittäin vuoden aikana paljon käyttöä: kevät-talvella stailasin sen kuvan mukaisesti sukkahousujen, poolon ja shearling-takin kanssa, kun taas kesällä mentiin tietysti paljain säärin sandaalien ja lyhythihaisten yläosien kanssa. Olen oikeastaan aina ollut farkkumimmi, mutta pitkät farkkuhameet olen aiemmin jättänyt muille. Midi- ja maxipituiset farkkuhameet ovat kuitenkin kivaa vaihtelua perinteisille farkuille, mutta ovat silti stailausmahdollisuuksiltaan oikeastaan ihan yhtä monipuolisia. 

SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig