5 March 2015

My current skin care routine

P3050015

Mä tykkään vaihdella käyttämiäni ihonhoitotuotteita ja kokeilla aina jotain uutta, enkä muista milloin viimeksi olisin ostanut kaksi kertaa peräkkäin jotain samaa kasvojenpuhdistusainetta, kasvovettä tai kosteusvoidetta. Toisaalta se ehkä kertoo myös siitä, etten ole vieläkään löytänyt niitä just mulle täydellisesti sopivia tuotteita. Etsintä siis jatkuu, mutta tältä näyttää mun ihonhoitorutiini tällä hetkellä.

P3050024

Jos mulla on meikkiä naamassa, aloitan tietenkin sen poistamisella. Mulla on nyt jonkin aikaa ollut käytössä Garnierin Micellar Cleansing Water, johon oon ollut ihan tyytyväinen. Kostutan vanulapun puhdistusvedellä ja pyyhin sillä kasvoista suurimman osan meikistä pois. En oo tän kanssa kauhean tarkka, sillä pesen kasvot vielä erikseen meikkien poiston jälkeen. Tätä tuotetta voi myös käyttää yksinään, eikä sitä tarvitse huuhdella pois, mutta mä en ihan sataprosenttisesti luota tän puhdistustehoon ja sen takia mielummin pesen kasvot vielä erikseen. Meikkien poiston jälkeen otan käyttöön Konjac-sienen ja Neutrogenan Visibly Clear kasvojenpuhdistusaineen. Laitan sienelle hieman puhdistusainetta ja sen jälkeen hieron sillä järjestelmällisesti koko kasvot läpi. Tän kanssa puolestaan oon melko tarkka ja huolehdin siitä, että kaikki kasvojen osat ja myös kaula tulee käytyä sienen kanssa läpi. Myös aamuisin puhdistan ihoni konjac-sienen ja puhdistusaineen avulla. 

P3050029

Iltaisin mulla on myös tapana viimeistellä puhdistus kasvovedellä. Kasvovedellä saan pyyhittyä pois kaikki viimeisetkin meikin rippeet ja mahdollisesti kasvoille päivän aikana kerääntyneet saasteet. Tällä hetkellä käytössä on Garnierin ihohuokosia supistava kasvovesi, joka on todellakin tehnyt sen mitä lupaa, eli supistanut mun ihohuokosia. Kosteusvoiteena käytän aamuin illoin apteekin Humektan-voidetta. Tää on hyvä perusvoide, joka kosteuttaa tehokkaasti ja imeytyy ihoon nopeasti. Ostin tän lääkärin suosituksesta silloin kun mun iho oli todella huonossa kunnossa, sillä tää sopii myös akneiholle. Mulla on tän jälkeen ollut käytössä muitakin kosteusvoiteita, mutta nyt ajattelin käyttää tän loppuun ennen kuin ostan taas uuden. Kärsiessäni aknesta sain lääkärin määräyksestä myös Dalacin-liuoksen, joka kuivattaa tehokkaasti finnejä. Aluksi käytin tätä aamuin illoin, mutta nykyään käytän tätä aina iltaisin täsmähoitona, kun huomaan jonkin yksittäisen finnin puskevan pintaan. 

P3050045

Ksvojen kuorinta ja kasvonaamion käyttö ovat myös olennainen osa mun ihonhoitorutiiniani. Kuorin kasvot 1-2 kertaa viikossa ja tällä hetkellä käytössä on Freemanin kasvojenkuorinta-aine. Itse kaipaisin ehkä hieman karkeampaa kuorintaa, sillä tää on todella hellävarainen ja kuorintarakeet pieniä, mutta tää sopii varmasti loistavasti niille, joilla on vähän herkempi iho kuin mulla. Kasvonaamiota käytän kerran viikossa ja tällä hetkellä naamiona toimii Freemanin avokado-kauranaamio. Mulla on ollut muitakin Freemanin naamioita ja ne on mun mielestä todella hyvä hintaansa nähden, sillä ne jättää ihon todella pehmeän, puhtaan ja raikkaan tuntuiseksi. 

Sellainen on siis mun tänhetkinen ihonhoitorutiini! Muutamat tuotteet vetelevät jo aika viimeisiään, joten parin kuukauden päästä saattaa käytössä olla jo taas aivan eri tuotteet, mutta näillä mennään nyt tällä hetkellä.
SHARE:

4 comments

 1. Oon viimeaikoina rakastunut avokadoon ja voisin kyllä testata sitä myös ton kasvonaamion muodossa! <3

  http://vanilla-fairytales.blogspot.fi ♥

  ReplyDelete
 2. Tuosta kasvojenpesusienestä olen kyllä lukenut paljon hyviä arvosteluja:) Kiva postaus:)

  http://sofiawilhelmiina.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo mäkin oon kyllä tykännyt! Kiitos :)

   Delete

Blogger Template Created by pipdig