5 October 2018

Warm Golden Breakfast Bowl for Autumn

vegan-breakfast-bowl

Mä rakastan aamupalaa, ja aamiainen on ihan heittämällä mun suosikkiateria. Päivä ei vaan yksinkertaisesti käynnisty ilman kunnon aamupalaa ja kahvia, ja pidänkin huolen siitä että mulla on aina aikaa syödä aamupala ja juoda kahvi rauhassa ilman kiirettä. Jos nimittäin jotain vihaan niin kiireessä ruuan hotkimista, siitä ei saa muuta kuin mahan kipeäksi!

I love breakfast, and breakfast is by far my favourite meal of the day. I just simply can't function without a good breakfast and morning coffee, and I always make sure I've got time to eat my breakfast and drink my coffee without having to rush. Because if there's something I hate it's eating in a rush, and that only ends in stomach pain! 

golden-breakfast-bowl-turmeric-vegan

Kaikenlaiset kulhoruuat on mun suosikkeja aamuisin, ja siinä missä kesällä tuli tehtyä paljon kylmiä smoothie bowleja ja tuorepuuroja, niin nyt syksyllä keho ja mieli kaipaa aamuisinkin jotain lämmintä. Rakastan vanhaa kunnon kaurapuuroa ja sitä tuleekin syötyä oikeastaan joka aamu. Puurossa parasta on se, kuinka sitä voi muunnella ja varioida oman fiiliksen, kaappien sisällön ja mielitekojen mukaan kun peruspohja on niin simppeli. Puuron lisäksi rakastan kurkumaa, joten luonnollisesti mun tänhetkinen aamupalavakkari on tämä kultainen ja lämmittävä syyspuuro vaihtelevin päällisin ja lisukkein! 

All kinds of bowl foods are my favourites in the mornings, and whereas summer was filled with cold smoothie bowls and overnight oats, now that Autumn is here my body and mind is craving something warm first thing in the morning. I love good old porridge, and so I end up having traditional oat porridge pretty much every single morning. The best thing about porridge is, however, that since the 'base' is so simple you can easily mix and switch it up according to how you feel, what you crave and what you have in the fridge and cupboards. Alongside porridge I also love turmeric, so naturally my current go-to breakfast is this warming golden autumn porridge with varying toppings! 

healthy-vegan-breakfast-bowl

Kultainen syyspuuro
- Kaurapuuroa
- Kurkumaa jauhettuna
- Inkivääriä jauhettuna
- Maca-jauhetta (valinnainen)
- Mieluiset päälliset (hedelmät, pähkinät, marjat, kaneli, kardemumma, kookoshiutaleet, maapähkinävoi, kasvimaito...)

"Resepti" on niinkin yksinkertainen kuin että kaurapuuroa valmistaessa (itse teen mikrossa) heitän hiutaleiden joukkoon jauhettua kurkumaa ja inkivääriä, ja nyt viime aikoina olen myös tutustunut maca-jauheeseen jonka senkin sekoitan hiutaleiden joukkoon. Puuron valmistuttua päälle vain milloin mitäkin ihania lisukkeita, ja niiden kanssa vain taivas on rajana! Kuvissa mukana on banaania, kanelia ja maapähkinävoita, mutta myös esimerkiksi omena ja päärynä toimivat superhyvin. 

Golden Autumn Porridge
- Oat porridge
- Ground turmeric
- Ground ginger
- Maca powder (optional)
- Toppings of choice (fruits, nuts, berries, cinnamon, cardamom, coconut flakes, peanut butter, plant milks...)

The 'recipe' couldn't be any easier! I just simply add the turmeric and ginger in with the oats while preparing the porridge (I personally make mine in the microwave), and lately I've been also trying out a little bit of maca powder in there too. When the porridge is ready I add whatever toppings I'm using that morning, and with those only the sky is the limit! In the pictures I've topped mine with banana, cinnamon and peanut butter, but for example apple and pear work really well too. 

healthy-vegan-breakfast-bowl-with-warming-turmeric-banana-and-peanut-butter


Kertokaapa mitä tykkäsitte jos lämmittävä kultainen syyspuuro lähtee kokeiluun, ja jakakaa myös teidän parhaat puurovinkit ja -reseptit kommenteissa!

Let me know what you thought of it if you decide to give my golden autumn porridge a try. And let me know your best porridge tips and recipes in the comments!

Find Me:
SHARE:

2 comments

  1. Tätä täytyy kyllä niin kokeilla :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kokeile ihmeessä ja kerro hei sitten mitä tykkäsit! :)

      Delete

Blogger Template Created by pipdig