26 June 2015

5 ways to feel happier

Jokainen ihminen on erilainen, eivätkä samat asiat tuota samanlaista iloa kaikille. Itse olen kuitenkin viime aikoina ollut paremmalla tuulella kuin pitkään aikaan ja ajattelinkin nyt jakaa muutaman vinkin, jotka ovat tuoneet omiin päiviini iloa ja parempaa fiilistä lähiaikoina.

P6181193

1. Nuku riittävästi
Olen vasta viime aikoina ymmärtänyt riittävän ja laadukkaan unen tärkeyden. Iso kuppi aamukahviakaan ei pitkällä tähtäimellä auta jos on tullut nukuttua liian vähän. Väsyneenä kaikki ärsyttää, eikä mikään tunnu sujuvan, kun taas hyvin nukutun yön jälkeen mieli on virkeä ja yleisfiilis muutenkin hyvä. Olen huomannut, että itselleni riittävä määrä unta on yhdeksän tuntia yössä ja pyrinkin saamaan tuon ajan täyteen joka yö. Aina se ei tietenkään onnistu, mutta se huonosti nukutun yön jälkeinen fiilis taas muistuttaa siitä että riittävällä unensaannilla todella on paljon vaikutusta mielialaan. 

P6181194

2. Ole sosiaalinen
Vaikka viihdynkin myös paljon itsekseni, rakastan olla ihmisten ympäröimänä. Ihmisten kanssa keskuteleminen on yksi parhaimmista asioista mitä tiedän, ja olenkin erittäin onnellinen siitä, että mulla on ihania ystäviä ja perhe, joiden kanssa voin puhua mistä vain. On tärkeää että ympärillä on ihmisiä, joiden kanssa jakaa ilot ja surut ja joihin voi luottaa sataprosenttisesti. Tämä tosin on asia, jossa minun pitäisi hieman petrata, sillä liian usein jätän viestin lähettämättä tai asioita sanomatta, sillä en halua häiritä toista. 

3. Tee asioita
Aina ei tarvitse juosta pää kolmantena jalkana paikasta toiseen, vaan rentona kotipäivänäkin voi saada paljon aikaan. Siivoa vaatekaappi, käy kävelyllä tai pese meikkisiveltimet. Toki täydellinen rentoutuminenkin on todella tärkeää, mutta itse rakastan sitä fiilistä kun illalla voi todeta saaneensa päivän aikana monta asiaa tehtyä ja to-do-listalta voi taas yliviivata muutaman jutun pois. 

P6181202

4. Ole kiitollinen
Sen sijaan, että jatkuvasti ajattelisit kuinka asiat voisivat olla vielä paremmin tai kuinka tuo ja tämä tekisi onnellisemmaksi, keskity siihen mitä sinulla jo on. Maailmassa on niin paljon ihmisiä, jotka antaisivat mitä tahansa voidakseen elää sellaista elämää kuin me täällä, joten voimme olla todella kiitollisia kaikesta siitä, mitä meillä on elämässämme. Itse olen viime aikoina alkanut kiinnittää erityistä huomiota siihen, kuinka hyvin mulla asiat itse asiassa onkaan ja oppinut olemaan kiitollinen niistä. Kun tajuaa kuinka paljon hyvää elämässä on, ei voi kuin tuntea olonsa heti paremmaksi.

P6181209

5. Älä vertaile itseäsi muihin
Tämä on helpommin sanottu kuin tehty enkä ole itsekään päässyt tästä pahasta tavasta vielä kokonaan eroon, mutta huomaan vertailevani itseäni muihin huomattavasti vähemmän kuin vaikkapa pari vuotta sitten. Sen sijaan että vertailisin itseäni johonkin toiseen, keskityn enemmän itseeni ja omaan hyvinvointiini. Olen vasta hiljattain oppinut paremmin hyväksymään itseni sellaisena kuin olen, vikoineen kaikkineen. Toki uskon myös siihen, että itseään voi ja ehkä pitääkin kehittää jatkuvasti, mutta elämä tuntuu huomattavasti helpommalta kun ei käytä energiaa siihen, että vertailisi itseään muihin. 
SHARE:

8 comments

 1. hello :) we like your blog very much :) feel free to stop by :*

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you, I'm glad to hear that! :) x

   Delete
 2. oh no! i wish i could translate? i'm sure there's a way, no? anyhow, lovely captures. (:

  ♥ | http://www.connect-the-cloths.com | xoxo
  http://blogspotter.co/connect-the-cloths

  ReplyDelete
  Replies
  1. I think google translate is the only choice right now, but I've been thinking about starting to translate my posts also in English! :) Thank you x

   Delete
 3. Hyviä vinkkejä! :)

  ReplyDelete
 4. Itse opin nuo neljä ensimmäistä lukiossa, mutta tuo viimeinen on vielä oppimatta. Nykyään ajattelen enemmän niin etten välitä siitä mitä muut ajattelevat, vaan olen rehdisti oma itseni, kun teen omia asioista, esimerkiksi en kauheasti viitsinyt kävellä korkokengillä tai käyttää huulipunaa koska pelkäsin mitä muut minusta silloin ajattelevat. :) Hyviä vinkkejä kaikki!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuo viimeinen taitaakin olla se kaikista vaikein. Itsekin yritän nykyään olla välittämättä siitä mitä muut ajattelevat, mutta sekin on paljon helpommin sanottu kuin tehty! Mutta jotenkin mulla on sellainen fiilis, että mitä vanhemmaksi tulen, sitä vähemmän muiden mielipiteillä on mulle merkitystä :)

   Delete

Blogger Template Created by pipdig